Return to site

Strategisch advies met een sociaal karakter

Een interview met De Kleine Consultant

Tekst door: Nadine Maarhuis

De Kleine Consultant zorgt voor strategisch advies daar waar het anders niet is. Door succesvolle partnerships met consultancy goeroes als A.T. Kearney en het werven van dé juiste studenten slaagt deze non-profit erin om hoogwaardig strategisch advies te geven aan organisaties, initiatieven en bedrijven met een sociaal karakter. Acht jaar geleden richtte Marieke Ebbing samen met Jacqueline van den Ende en Christiaan Henny De Kleine Consultant op in Amsterdam. Nu zit de non-profit organisatie in tien verschillende steden, waaronder Londen en Stockholm. En ze willen door. Benieuwd naar het geheim van dit studentenconsultancybureau? Of als initiatiefnemer op zoek naar toegankelijk strategisch advies? Lees dan verder!

Over De Kleine Consultant

De Kleine Consultant is een studentenconsultancybureau dat strategisch advies geeft aan klanten die zich dit normaal gesproken niet kunnen veroorloven. “We willen strategisch advies geven daar waar het anders niet is.”, vertelt Marieke. Sociale ondernemingen en kleine bedrijven kloppen dan ook graag aan bij De Kleine Consultant.

Acht jaar geleden tekenden Marieke en medeoprichter Jacqueline van den Ende het idee voor De Kleine Consultant op drie bierviltjes. “Na een bestuursfunctie was ik op zoek naar iets nieuws. Het leek me leuk om later strategieconsultant te worden en ik wilde dat graag ergens ‘oefenen’.” Toevallig was Jacqueline op dat moment bezig met een strategisch advies voor Filmhuis de Uitkijk. Marieke en Jacqueline betrokken ervaren ondernemer Christiaan erbij en kwamen erachter hoeveel je als student kunt toevoegen op strategisch niveau. Met dit eerste succes was De Kleine Consultant geboren.

Een win-win-win situatie

De Kleine Consultant heeft een positieve impact op alle betrokken partijen. “Alle consultants zijn studenten.”, zegt Marieke. “Voor de studenten is werken bij De Kleine Consultant een grote investering in zichzelf. Iedere nieuwe consultant neemt deel aan een trainingsweekend. Daarnaast geven we wekelijks workshops en trainingen. Deze worden gegeven door onze partners en zijn hierdoor erg uiteenlopend: van een training problemen structureren tot een workshop strategie tekenen, het is er allemaal.” Veel van de studentconsultants komen na hun studie bij de grote consultants terecht. Hiermee is De Kleine Consultant een waardevolle talentpool voor bedrijven. En tegelijkertijd zorgt de non-profit ervoor dat bedrijven en initiatieven met een sociaal karakter nu ook toegang hebben tot strategisch advies. Een win-win-win situatie dus!

Call to action: geef je op voor onze gezamenlijke workshop!

De Kleine Consultant en de Tafel van 7 willen de handen ineenslaan. En daar hebben we jou voor nodig! We zijn op zoek naar initiatiefnemers en sociale ondernemers die op zoek zijn naar strategisch advies. Dus: ben jij of ken jij iemand die wel een frisse blik en een gestructureerde aanpak kan gebruiken? En wil je De Kleine Consultant beter leren kennen?

Geef je dan op voor de workshop die de Tafel van 7 en De Kleine Consultant binnenkort gezamenlijk organiseren. Tijdens deze workshop krijg je niet alleen handige tips en tricks, maar maak je ook kennis met De Kleine Consultant. Opgeven of meer informatie? Stuur een e-mail naar nadine@maatschapwij.nu!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly